Severno Kosovo vs EULEX, ko će pobediti?!?

Mrzim kad se probudim i kad me sačekaju poruke tipa: ‘šta je to bilo?’, ‘Koga su to uhapsili?’ Pa onda tako hronološki sve do poruke: ‘uhapslili su advokate Dejana Vasića i Faruka Korenicu’ , a onda o svemu tome uz jutarnju kafu budem dodatno informisan ili bolje reći poluinformisan iz medija, jer razloge poslednjih hapšenja na Severu jedino znaju ONI. Gospoda iz EULEX-a! Ustvari oni NE ZNAJU NIŠTA! Kojim slučajem sam isključio zvono pa me srećom te poruke nisu probudile. Iznervirale bi me pre ‘roka’ a ne bih mogao mnogo da promenim… Ili možda bih… Samo …Ugodno i lepo je spavati…

EULEX pravosudje
EULEX pravosudje

Kao razlog hapšenja jednog od branioca Dragoljuba Delibašića i Laze Lazića, pominje se da su uticali na svedoke u jednom predmetu. I ukoliko je tačno da su to radili pa šta?! Sigurno nisu bili sposobni da ih zastrašuju? Svakako nisu lepili slike zaštićenih svedoka po celoj Drenici i Srbici ili ih nisu naterali da izvrše samoubistvo sa 11 uboda nožem, ili ih nisu štitili kao što je EULEX čuvao zaštićenog svedoka u slučaju Limaj koji se od muke ‘samoubio’ u Nemačkoj!!! Oni u odbrani bilo kojeg osumnjičenog od strane EULEXa ne mogu da utiču na svedoke ali zato EULEX može da utiče na bukvalno sve okolnosti i na svakog pojedinca, pa čak i da inkriminiše jedan čitav narod? Koliko mi objektivne okolnosti dopuštaju upućen sam u predmet Olivera Ivanovića. Ono što sam video bilo bi smešno da nije žalosno zato što se dešava jednom čoveku u prvom redu, a onda umerenom političkom lideru i nekome ko mi je prijatelj. Na nekoliko mesta u jednoj odluci jedan sudija EULEX pominje više puta ESLJP (za neupućene Evropski sud za ljudska prava) i EKLJP (Evropska konvencija o ljudskim pravima) da bi opravdao razloge za određivanje pritvora osumnjičenom i slične stvari da bi u istoj odluci inkriminisao sve Srbe iz oblasti Kosovske Mitrovice konstatujući da ‘će pobeći uz podršku Srba iz Mitrovice’. Ispade ili da smo svi kolektivno potencijalni osumnjičeni u nekom od budućih postupaka ili da je to diskriminacija. Ako se gospoda iz EU već pozivaju na norme vezane za ljudska prava i pozivaju na njihovu zaštitu trebali bi valjda i da ih primenjuju lično u svom radu. I kako to osumnjičeni u istovremeno može biti komandir MUPa (iako nije završio Policijsku akademiju), komandant jedinice Vojne policije i komandant paravojne formacije?!? Mislim gde je tu zdrave logike. A i ne treba previše pravničkog znanja da zaključiš da je potpuno kontradiktorno da jedno krivično delo nad istim žrtvama, bude izvršeno istovremeno na dva različita mesta izvršenja krivičnog dela (po sudiji mesto zločina), udaljena više kilometara jedno od drugog?!?

EULEX u akciji
EULEX u akciji

Sudska vlast treba da bude osobođena svih pritisaka i javnost bi trebala da se uzdrži komentarisanja odluka koje iste donesu. Međutim, nije li ovo hapšenje ustvari suprotan pritisak, od strane EULEXa na osumnjičene Lazića i Delibašića i direktno ugrožavanje njihovog prava na odbranu? Nisu li ovom akcijom upada u kancelariju advokata Vasića ovi iz EULEXovog tužilaštva došli u posed svih dokaza koje je odbrana prikupila i tako stekli nenadoknadivu prednost? Osim što u tužilaštvu EULEXa sede neki napaljeni šerifi koji hapse na osnovu svojih ličnih ubedjenja a ne na osnovu dokaza, činjenica i zakona, koji su uzgred toliko pravno potkovani kao i naši višegodišnji studenti pravnih fakulteta koji tapkaju negde oko prve godine, i koji svesno i namerno zloupotebljavaju svoja diskreciona prava kao npr. institut pritvora kao u istrazi protiv Ivanovića i Delibašića. Nije li sve to kršenje naših osnovnih ljudskih prava, što kolektivnih što pojedinačnih i nije li to dovoljno da se već jednom pobunimo i suprostavimo pravno-političkom nasilju kojem smo svi izloženi, ili na mnogo suroviji način Oliver, Delibašić, Lazić, ranije a sada i Vasić i Korenica? I Ima li na toj listi kraja ili nekog pravila ko je sledeći? Makar da se ljudi spreme?! Kad već blejimo kao ovce… Sve to Srbija ne može da spreči, sama je sebi vezala ruke. Prištini se sve to sviđa. I definitivno da ove EULEX kabadahije imaju podršku Brisela jer se mnogo velike potrošene pare moraju nekako opravdati. A zar su pravo i pravda uopšte bitni ako mi imamo gole brojeve i statističke podatke … Samo mi nikada neće biti jasno koliko ćemo mi sa Severa još da spavamo ušuškani manje više lagodnim životom?

EULEX HQ
EULEX HQ

I evo gospodo iz EULEX-a. Ovim textom sam izvršio pritisak na Vašu pravosudnu komponentu, drzno sam da diram u Vašu samostalnost i nezavisnost, i posebno da utičem na postupak protiv Olivera Ivanovića i Dragana Delibašića, kao indirektno i protiv Laze Lazića i svih ostalih Srba koji se na osnovu njihovih paušalnih ocena dokaza nalaze u kosovskim kazamatima. I javno zastrašujem svedoke. Sve te naručene pajce i proverene lažove kao što su Mahmut Haljimi, Halit Berani i Isa Mustafa . Pa i javno komentarišem rad pravosudnih organa. I javno se zalažem za otcepljenje Severa Kosova. I autor sam Deklaracije o Nezavisnosti Severnog Kosova koja zadire u integritet i suverenitet Kosova. I javno sam u nekom od ranijih tekstova naveo za koja sve krivična dela protiv Kosova možete da me teretite, čisto da se ne mučite. Pa tako slobodno pošaljite poziv, rado ću se odazvati. Ili bolje organizujte neko spektakularno hapšenje negde oko 5 sati izjutra. Jer nemam nameru da ćutim. Ovo što radite nije vladavina prava. Ovo je vladavina nasilja i anarhije. I nećete, makar što se mene tiče progurati to pričom vezanom za rule of law. Što vi više hapsite to mi više imamo prava na slobodu. A pravo uspostavljano silom i nasiljem se brzo kao bumerang vraćalo istim. Svuda u svetu pa i na Severu Kosmeta!

protest u Rudaru
protest u Rudaru

Uzgred apelujem na sve stanovnike Severnog Kosova! Sve svoje prijatelje, poznanike, nepoznanike, Kolašince, Leposavce, Zvečance, Mitrovčane, Vučitrnce, novoizabrane političke predstavnike, i one u ‘odlazećim’ srpskim institucijama koje će brzo biti uguašene, integrisane kolege i one koji čekaju integraciju, penzionere, kao one prethodne lidere, i ‘bojkotase’ i ‘patriote’ ali i ‘izdajnike’ dozovite se pameti, molim Vas! Još nije kasno! Prekinite svaki kontakt sa predstavnicima EULEX-a i krenite da ih bojkotujete na svaki način. I razmišljajte o blokadama i sličnim akcijama pasivnog nenasilnog otpora i građanske neposlušnosti…. Opsss… Evo još jednog razloga da me EULEX privede… Poziv na otpor… Gospoda iz EULEXa su se previše opustila i osilila. I hapsiće i dalje. Jer idu logikom niko nam se ne suprostavlja tako da očigledno narod nema ništa protiv. A pokazali su da im i ne trebaju neki dokazi da bi uhapsili bilo koga… I oni imaju taj nepostojeći spisak sa 30tak imena značajnijih Srba sa Severa koje će hapsiti koliko god da demantuju tu činjenicu. I okanite se Srbije, kumim Vas. Od nje neće biti nikakve pomoći. I od zvanične politike koju će narednih godina kreirati Vučić, Vulin i slični. Njihov interes je EU. I što manje talasanja na Severu to bolje za njih, lakše će ostvaritvati taj interes. Ne brinu oni previše koga će uhapsiti, ko će se sve odseliti i hoće li uskoro Albanci uz njihovu saglasnost šetati Severom… Njihova obaveza je da budu naša anestezija i da sve to prođe bezbolnije. I uspešno su Vas uspavali!!!

EULEX GO HOME!
EULEX GO HOME!

Idealista sam. Možda sam se zato 2008. godine neosnovano ponadao da će misija EULEX-a biti statusno neutralna misija koja će se stvarno pozabaviti najtežim krivičnim delima i vladavinom prava na Kosovu što bi jednostavnim jezikom značilo zaštititi prava srpske zajednice… Vreme je pokazalo da sam se prevario i da je ova misija EU najveći promašaji u istoriji međunarodnih misija, previše pristrasna i usmerena protiv Severa u svojstvu produžene ruke Vlade Kosova koju uzgred vodi čovek koji se sumnjiči za najteže ratne zločine … Što je DOSTA DOSTA JE!

EULEX GO HOME!!!

A Vi Severci razmislite da im pokažete put…

Osim ako vam je i ovo loše oko nas dovoljno dobro pošto i dalje imate za letovanja i zimovanja…

Advertisements

2 thoughts on “Severno Kosovo vs EULEX, ko će pobediti?!?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s