Нешто и од човека са југа Космета односно севера Метoхије

Недељама никако себе да натерам да напишем било шта јер не могу да оно што ми је у глави конкретизујем и сместим у један текст, па онда само читам и пратим шта други пишу и кажу. И тако данас наиђем на следећи пост мог пријатеља из Црколеза Марка Тијанића који ми је привукао пажњу и по мом мишљењу заслужује да допре до мало више људи поред његових фејс пријатеља.  Ево његовог размишљања:

“Давно рече наш прослављени писац и нобеловац Иво Андрић: Кад дођу смутна времена паметан заћути, будала проговори а фукара се обогати. Наизглед видовити писац је само рекао једну велику истину (мада ју је он користио за ондашња времена) коју нажалост ми је можемо применити и у садашњости. Од монархије, социјализма, „тираније“ па до тобожње демократије (боље рећи партократије), све је остало исто. Земља у којој се о лопову говори са похвалом, о раднику да је будала, а о професору да је неписмен, а неписменом да је бизнисмен . Кад се све то сабере добије се један тотални хаос у коме нпр: један свемогући политичар својим спојеним прстићима искорењује корупцију и то у садејству са премијером Коферчићем (и осталом пресветом свитом), у коме један поп, иначе послат из УДБЕ да од протеста направи циркус (о оном другом не желим ни да говорим), сахрањује живе, па све до фамозних ријалитија у којима се курварлук и те како исплати, јер напаћена раја гласа до бесвести (Да само подсетим цена поруке је 36 дин. па ако још мало додате ето једног хлеба више, а једног гладног мање).

Али да се вратим на почетак и да поново говорим о оној Андрићевој реченици која ће нас изгледа прогањати заувек. Пошто паметни ћуте, дај да ја мало прговорим . Наша „елита“ је спакована у ове две последње речи, и то не без разлога. На разним митинзима подршке Србима са Космета, иначе у већини противницима овог споразума, се придружује мали број оних грађана које ми називамо елитом (част изузецима). Можда се људи нечега плаше, или су можда поверовали претходно споменутом династу, да је овај споразум добар. Пре ће бити да их је он све уверио својим добро смишљеним методама, боље рећи претњама и уценама. А неке је могао и уверити и без тога, оне који у овоме не виде пропаст Србије већ напротив њено васкрснуће.

И када Г. Вучко позавршава послове по Србији и себи осигура леђа, пође он пут Космета тј С. Косова и да падне на колена пред рају, и тиме је убеди да прихвати договор. У том случају боље да је послао Тому који је мајстор за проскинезу (падање ничице) . А пошто није му успело убеђивање решио је да нападне највећу главу и главног кочитеља будућег прогреса Србије, онога кога је још пре неколико година ЦИА крунисала за краља С. Косова. Тај је исто тако жестоко узвратио. Чак сам чуо и то да је некоме спомињана и мајка . После тога, прилично озлојеђен напустио је Космет не решивњи своје животно питање. Кад ће поново доћи, не знамо. Можда ће следећи пут доћи са таблетама за смирење, па ће ваљда издржати да се некоме не умеша док излаже говор. Ваљда је досад научио да је то основни принцип демократије. Ако није онда нека одсад шаље Тому, овај ће барем на коленима нам се извинити и рећи да је морао да нас ДА (не прода!), барем ћемо се смиловати 🙂 “

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s